Id kategorii - 61
Itemid - 4
view - article
id - 2936
referer -
uri - /aktualnosci/2936-platki-owsiane-na-nowo
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Płatki owsiane na nowo

Utworzono: wtorek, 02, sierpień 2016 14:29

zoatsZaskakujący dodatek do płatków owsianych.

Mówi się, że nie można wynaleźć koła na nowo. Dotyczyć to może innych, równie prostych rzeczy, takich jak np. owsianka, ale „internety” pokazują, że jednak można i proponują słodko-pikantne połączenie płatków owsianych z cukinią. Smaczne i zdrowsze od oryginału.

Jak to wygląda w praktyce? Twoja codzienna porcja płatków owsianych z pokrojoną  w cienkie plastry cukinią. Brzmi dziwacznie, ale cukinia dodaje smaku i mnóstwa błonnika, a to wszystko bez dodatkowego cukru czy kalorii. Jest to jednocześnie prosta metoda na zjedzenie z rana jakiegoś warzywa.

Jak można przygotować coś takiego? Choćby tak: weź szklankę posiekanej cukinii, proszek białkowy pochodzenia roślinnego i trochę rozgniecionego banana dla smaku. Otrzymasz słodką potrawę, która jest świeża i sycąca.

źródło: www.purewow.com

 

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!