Id kategorii - 187
Itemid - 417
view - article
id - 1067
referer -
uri - /menu-na-codzie-314/zima/przykadowe-zupy-obiady/1067-zupa-grzybowa-z-suszonych-grzybow
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

obiad_zupa_grzybowa_z_suszonych_grzybowZupa grzybowa z suszonych grzybów

Składniki na 4 porcje:

  • 2 szklanki suszonych grzybów
  • 1 marchew
  • 1 ząbek czosnku
  • włoszczyzna
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 średnia cebula
  • liście laurowe, ziele angielskie, pieprz granulowany
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • Pieczywo pełnoziarniste na grzanki

Grzyby zalej wrzątkiem i zostaw na noc (nie wylewaj wywaru!). Drobno posiekaj miękkie grzyby, cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Wszystko podsmaż na patelni z niewielką ilością oliwy. Do garnka wlej 2l wody, dolej wywar z namaczania i ugotuj włoszczyznę. Surową marchew zetrzyj na tarce. Grzyby, cebulę, czosnek i marchew dorzuć do garnka. Dodaj 2 listki laurowe, parę ziarenek pieprzu i ziela angielskiego. Gotuj przez 30 minut. Na koniec możesz doprawić zupę śmietaną. Podawaj z grzankami.

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!