Id kategorii - 187
Itemid - 417
view - article
id - 1070
referer -
uri - /menu-na-codzie-314/zima/przykadowe-zupy-obiady/1070-krupnik374
boś

ZOBACZ

Programy
i kampanie Fundacji

WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI

pointer_zobaczZdrowo jem, więcej wiem!
projekt edukacyjny

pointer_zobaczPostaw na słońce
konkurs badawczy

pointer zobaczTradycyjny sad
konkurs grantowy

pointer zobaczFilmeko
konkurs filmowy

pointer zobaczAkademia Fundacji BOŚ
konkurs grantowy

Więcej…

Aktualna kampania

PG baner strona APZ

Piramida zdrowego
żywienia

Zobacz co kryje się pod każdym
piętrem piramidy

boś

Postaw na Słońce

PNS 7 logo

Proszę zarejestrować się w serwisie przed zapiseaniem się na listę wysyłkową.
No account yet? Register

Krupnik

obiad_krupnikKrupnik

Składniki na 4 porcje:

  • ½ szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 l bulionu
  • 100 g chudego mięsa wieprzowego
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/3 niedużego selera
  • 1 cebula
  • kilka suszonych grzybków
  • liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, sól
  • koperek, natka pietruszki

Marchewki, pietruszkę, ziemniaki i selera oskrob. wszystko pokrój w kostkę. Połowę warzyw włóż do garnka z bulionem, osól. Dołóż mięso i wsyp kaszę. Dodaj całą cebulę, namoczone grzyby i przyprawy gotuj 40min od czasu do czasu mieszając. Wyjmij mięso i cebulę, mięso pokrój na drobne kawałki i z powrotem dorzuć do zupy. Dodaj resztę warzyw i ziemniaki. Koperek i natkę opłucz, posiekaj i połowę wrzuć do zupy. Dopraw pieprzem. Przed podaniem posyp zieleniną.

Kalkulator zdrowia dziecka

Kalkulator zdrowia dziecka

Diety w rytmie fit
Higieniczna Kuchnia - W Polsce wciąż wolimy jadać w domu niż na mieście. Być może dlatego, że wyjście do restauracji traktujemy jako coś specjalnego i rezerwujemy na szczególne okazje. A może dlatego, że boimy się żywności niewiadomego pochodzenia i zatruć pokarmowych? Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że większe niebezpieczeństwo zatrucia czyha na nas we własnej kuchni!