Specjalista w zakresie żywienia człowieka i dietetyki. Absolwentka kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.Doświadczenie w pracy dietetyka zdobyła podczas praktyk w m.in.: Centrum Zdrowia Dziecka w Międzylesiu i Centralnym Szpitalu Klinicznym przy ulicy Banacha w Warszawie. Owocem współpracy ze specjalistami z Kliniki Kardiologii i Chorób Wewnętrznych Wojskowego Instytutu Medycznego jest praca dyplomowa pt.: „Wykorzystanie diety ubogoenergetycznej o zmodyfikowanym składzie puli kwasów tłuszczowych w terapii zespołu metabolicznego”. Pracuje w Poradni Dietetyczno-Żywieniowej Katedry Dietetyki SGGW. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki.Od 2010 doktorantka w Katedrze Dietetyki na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.