... nowotworom, a także schorzeniom układu sercowo-naczyniowego.
Ma działanie antybakteryjne i antyseptyczne, dlatego warto pamiętać o nim podczas przeziębienia lub grypy. Świetnie się wtedy sprawdzi w formie ...
... wartościach odżywczych.
Komosa ryżowa, inaczej quinoa, często porównywana jest do zboża, ponieważ wytwarza nasiona bogate w skrobię. Wymieniana jest także wśród produktów super-food, czyli produktów ...
... tej rośliny – najczęściej spotykane są te, które zawierają ziarna o zabarwieniu białym, czerwonym lub czarnym. Jest to jednoroczne, samozapylające się zboże.
Miłka abisyńska odznacza się wysoką wartością ...
... rozwijają się drobnoustroje, które są odpowiedzialne za wszelkie zatrucia pokarmowe, dlatego warto umieszczać tutaj mleko, jogurty, kefiry, sery oraz twaróg. W tej części chłodziarki warto umieszczać produkty, ...
... pascha! To pyszny deser przygotowywany ze świeżego mleka z dodatkiem żółtek i bakalii. Jeśli ktoś nie próbował, nie ma na co czekać. Naprawdę warto!
Po świątecznym śniadaniu wybierzmy się na przechadzkę. ...
... stosowanej paszy w żywieniu, czystość jaj oraz ich pochodzenie. Determinantem popytu na jajka jest również ich cena, opakowanie, a także ich masa.
Jakość ogólna i wartość odżywcza jaj zależna jest od ...
... skórnymi, więc warto wprowadzić to warzywo do diety, zwłaszcza gdy jesteśmy wystawieni na większą ekspozycję słoneczną. Cechuje go także działanie przeciwutleniające i bierze udział w walce z wolnymi rodnikami, ...
... potrzebuje ona w pierwszych etapach wzrostu. Otrzymuje się je podczas produkcji mąki, kiedy od ziaren oddzielane są otręby i zarodki. Dzięki temu mąka po zmieleniu jest taka lekka.
Dlaczego warto włączyć ...