ZOBACZ
WSZYSTKIE TREŚCI NA PORTALU POWSTAJĄ WE WSPÓŁPRACY Z WIODĄCYMI OŚRODKAMI NAUKOWO-BADAWCZYMI
Zdrowo jem, więcej wiem! Postaw na słońce Tradycyjny sad Filmeko Akademia Fundacji BOŚ |
Więcej… |
Absolwentka Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego (specjalność – psychologia kliniczna człowieka dorosłego) i Podyplomowych Studiów Psychologii Sportu w AWF Warszawa; od 1986 r. pracuje w Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie, a od 1995 r. w Wyższej Szkole Pedagogicznej TWP w Warszawie, obecnie na stanowisku profesora. W latach 2004-2011 kierownik Zakładu Psychologii na Wydziale Wychowania Fizycznego AWF. Prowadzi wykłady z zakresu psychologii ogólnej, rozwojowej, społecznej, psychologii sportu i aktywności fizycznej, psychologii klinicznej i osobowości.
Pracownik Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW. Zatrudniony w Katedrze Żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa, wykładowca, pełnomocnik ds. jakości Laboratorium Oceny Żywności i Diagnostyki Zdrowotnej. Specjalizacja w zakresie żywności funkcjonalnej (produktów o oddziaływaniu prozdrowotnym), żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego, suplementów diety, projektowania produktów spożywczych, technologii żywności.
Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, specjalista ds. żywienia człowieka i dietetyki. Pracowała jako dietetyk w Poradni dla Kobiet. Obecnie pracownik Instytutu Żywności i Żywienia, prowadzi warsztaty żywieniowe dla dzieci i młodzieży, przygotowuje materiały edukacyjne z zakresu prawidłowego żywienia dla nauczycieli oraz rodziców.
Pracownik Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji, Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Autorka i współautorka kilku monografii poświęconych społecznym i psychologicznym uwarunkowaniom zachowań żywieniowych, m.in. „Zachowania żywieniowe i ich uwarunkowania", „Postawy względem żywności i żywienia. Wybrane aspekty teoretyczne i metodyczne", „Konsument na rynku nowej żywności. Wybrane uwarunkowania spożycia", „Psychologia żywienia. Wybrane zagadnienia". Główne zainteresowania dydaktyczne to: socjologia żywienia, style życia, determinanty zachowań konsumenckich.
Psycholog, psychoterapeuta
Prowadzi konsultacje indywidualne dorosłych, młodzieży i dzieci z zakresu depresji, zaburzeń lękowych (w szczególności lęku społecznego), nieśmiałości, problemów w relacjach, trudności wychowawczych. Pomaga osobom doświadczającym silnego stresu (ciężka choroba somatyczna, strata bliskiej osoby, poronienie). Organizuje warsztaty dla rodziców i szkolenia umiejętności psychologicznych. Na co dzień prowadzi prywatną praktykę w Warszawie. Członek Polskiego Towarzystwa Terapii Poznawczo - Behawioralnej. Główne zainteresowania zawodowe: efektywne radzenie sobie ze stresem, wspieranie rozwoju dziecka i budowanie odporności psychicznej.
Pracuje jako adiunkt w SGGW na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Zakładzie Żywności Ekologicznej. Jest sekretarzem Stowarzyszenia Forum Rolnictwa Ekologicznego im. Mieczysława Górnego. Do głównych zainteresowań naukowych należą jakość żywności i zdrowie ludzi i zwierząt, rolnictwo ekologiczne w Polsce i Europie, rozwój wielofunkcyjny obszarów wiejskich, ekologia w turystyce wiejskiej.
Dr nauk medycznych Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, założycielka i właścicielka Centrum Medycznego Treningu Osobistego i Dietetyki - EGO. Prezes fundacji Amici Aegroti, zajmującej się prewencja i terapią chorób metabolicznych. Twórczyni autorskiego, naukowego programu „Skuteczne Odchudzanie”, który prowadzi pod opieką naukowo-medyczną profesorów Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz profesorów Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie i w Gdańsku w zakresie kontrolowanego wysiłku fizycznego i rehabilitacji.
Copyright © 2010 by Fundacja Banku Ochrony Środowiska